روانشناسي

 
 
۱۶ علائم فيزيكي و رواني استرس
|

علائم فيزيكي و رواني استرس مي تواند اثرات جسمي و شناختي زيادي را به همراه داشته باشد. در اينجا ۱۵ نشانه و علائم فيزيكي و رواني استرس ذكر شده است كه مي تواند در تشخيص استرس به عنوان يك بيماري به شما كمك كند.

علائم فيزيكي و رواني استرس
۱٫سردرد زياد
آيا تمام روز سردرد داريد؟ سردرد ممكن است ناشي از ميگرن يا استرس باشد. استرس مي تواند باعث درد بدن به شكل تنش عضلاني شود كه منجر به سردرد و كمردرد مي گردد.

از آنجايي كه عضلات گردن و پوست سر در هنگام استرس منقبض مي شوند، ممكن است دچار سردرد شويد. به همين دليل است كه استرس يكي از رايج ترين محرك هاي سردرد و ميگرن است.

براي درمان سردرد بهتر است به ياد داشته باشيد كه به اندازه كافي آب مصرف كنيد. نوشيدن آب كافي در مواقع استرس بسيار مهم است. كم آبي بدن نيز مي‌تواند باعث سردرد شود، پس به خودتان لطف كنيد آب كافي مصرف كنيد.

۲٫مشكلات گوارشي
گوازش ممكن است يكي از اولين مكان هايي باشد كه علائم استرس يا اضطراب را تجربه مي كند. در طول دوره هاي استرس زا، بدن سيستم عصبي سمپاتيك را افزايش داده و همچنين سيستم گوارشي را كند مي كند، بنابراين در اين دوره از خون كافي براي هضم استفاده نمي كنيد.

در عوض، بدن شما انرژي خود را به عضلات و قلب هدايت مي كند تا پاسخ جنگ يا گريز (پاسخ به استرس) را ايجاد كند. كندتر بودن سيستم گوارشي ممكن است باعث مشكلات گوارشي مانند افزايش اسيد معده شود كه مي تواند منجر به سوزش سر دل، حالت تهوع و نفخ شود.

۳٫كم خوابي
۴۳ درصد از بزرگسالان در آمريكا گزارش كرده اند كه به دليل استرس، خواب ضعيفي دارند. استرس بيش از حد مي تواند كيفيت و برنامه خواب شما را خراب كند و چرخه خواب ناسالم را به حركت درآورد.

خواب ضعيف مي تواند منجر به مشكلات سلامت رواني و جسمي شود كه به نوبه خود مي تواند باعث استرس در زندگي روزمره و خواب ضعيف در شب شود.

دليل اصلي كم خوابي مشكل اين است كه هورمون‌هاي مسئول استرس، هورمون‌هاي برانگيختگي هستند: اين هورمون‌ها از نظر بيولوژيكي طراحي شده‌اند تا شما را بيدار نگه دارند و سيستم عصبي‌تان را در حالت جنگ يا گريز نگه دارند.

اگر سيستم عصبي شما قادر به آرام شدن نباشد و بدن و ذهن نتوانند به حالت استراحت برگردند، احتمالاً در خوابيدن با مشكل مواجه خواهيد شد.

علاوه بر اين، استرس در طول روز نيز ممكن است باعث روياهاي عجيب و غريب يا مضطرب شود. يكي از بهترين كارهايي كه مي توانيد انجام دهيد ايجاد عادات سالم براي بهداشت خواب داشته باشيد.


علائم فيزيكي و رواني استرس
۵٫ عرق كردن از علائم فيزيكي و رواني استرس
عرق كردن طبيعي و سالم است، به خصوص اگر تحت فشار هستيد، اما تعريق بيش از حد استرس در مجموع جانور ديگري است.

هنگامي كه انسان‌ها موقعيتي استرس‌زا را تجربه مي‌كنند، مدولاي آدرنال (ناحيه‌اي در مغز) هورمون آدرنالين ترشح مي‌كند كه بدن را براي واكنش پرواز يا مبارزه آماده مي‌كند. اين كار ضربان قلب، تعريق، فشار خون و تعداد تنفس را افزايش مي دهد.

همانطور كه بدن به احساساتي مانند اضطراب يا استرس واكنش نشان مي دهد، عرق را از غدد آپوكرين واقع در زير بغل، كشاله ران و روي پوست سر آزاد مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۶ علائم فيزيكي و رواني استرس



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/11/1 
زمان : ۱۶
كنترل استرس | بهترين روش هاي غلبه بر استرس كه به شما نمي گويند
|

كنترل استرس، بهترين روش هاي غلبه بر استرس + بررسي علائم

كنترل استرس چه اهميتي دارد؟ آيا مي توان استرس را مديريت كرد؟ آيا ميزان استرس در هر موقعيتي مضر مي باشد و يا استرس مفيد و لازم هم وجود دارد؟ استرس به فشار رواني بيش از تحمل فرد گفته مي شود كه از بيرون اتفاق مي افتد و منشأ دروني ندارد، امروزه در زندگي چالش هاي بسياري به وجود مي آيد و به همين دليل بسياري از افراد درگير استرس مي شوند، گاهي اوقات ممكن است شدت استرس بسيار زياد باشد و آسيب هاي جسماني و رواني را ايجاد كند در اين حالت بر روي موقعيت هاي اجتماعي، شغلي، تحصيلي و ساير جنبه هاي زندگي تاثير منفي مي گذارد.

در اين خصوص توصيه مي شود تا از روانشناس متخصص كمك بگيريد تا در اين زمينه راهكارهاي لازم را در اختيار شما قرار دهد و با استفاده از تكنيك هاي رفتاري سعي كنيد استرس تان را كاهش دهيد و در صورتي كه در خصوص كنترل استرس نياز به كمك داريد مي توانيد از خدمات مشاوره كنترل استرس و كاهش اضطراب استفاده نماييد.

استرس چيست و چه دلايلي دارد؟
به هر گونه از عوامل استرس زاي محيطي، استرس گفته مي شود كه به تجربه علائم اضطرابي در انسان مي انجامد، با توجه به تفاوت هاي فردي استرس هاي زندگي هر فرد با ديگري متفاوت مي باشد و به عبارتي آن چه كه باعث اضطراب در يك شخص مي شود ممكن است در فرد ديگر هيچگونه نگراني ايجاد نكند.

بر اساس بررسي هاي انجام شده برخي از عوامل مهمترين استرس هاي زندگي مي باشند كه بسياري از افراد را تحت تاثير قرار مي دهد و در بسياري موارد زمينه ساز بروز اختلالات روانشناختي مي باشد، از جمله آسيب زا ترين استرس ها مي توان به مواردي مانند جدايي والدين در سنين پايين، طلاق گرفتن يا هر گونه جدايي عاطفي، از دست دادن شغل، شكست تحصيلي و مرگ عزيزان اشاره كرد.

كنترل استرس، علائم و پيامدهاي استرس چيست؟
استرس فشار رواني است كه به دليل چالش هاي زندگي و عوامل بيروني در فرد به وجود مي آيد در حالتي كه اين نيروي رواني بيش از تحمل فرد باشد باعث به وجود آمدن استرس در او مي شود، البته بايد توجه داشته باشيد كه استرس هميشه و به هر مقدار بد نمي باشد، در صورتي كه استرس باعث شود فرد در شرايط سخت عملكرد بهتري داشته باشد، مفيد است و باعث پيشرفت فرد مي شود. استرس زماني مضر و آسيب زا مي باشد كه به صورت مداوم باشد و بر عملكرد فرد تاثير منفي مي گذارد.

در صورتي كه فرد دچار استرس مي شود در حالت رواني علائم گوناگوني نشان داده مي شود برخي از آن ها در زير بيان شده اند:

تفكرات نگران كننده
التهاب بدن
تكرار ادرار
تغييرات خلق و خو
كم طاقتي و از دست دادن صبر و تحمل
خستگي جسماني و رواني
اختلال در خواب
تعريق بيش از حد
تغيير وزن و اشتها
اختلال در تمركز حافظه
اگر شدت استرس بالا رود ممكن است فرد در آينده به بيماري MS مبتلا شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كنترل استرس | بهترين روش هاي غلبه بر استرس كه به شما نمي گويند



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/6/20 
زمان : ۱۴
[ ]